De Bonte Koe opent de eerste chocolade-automatiek in Nederland

 

SCHIEDAM - Er komt een chocolade-automatiek in Schiedam. Het is de eerste chocolade-automatiek in Nederland. De Bonte Koe opent de chocolade-automatiek in zijn pand op de Hoogstraat 69 in Schiedam.

De Bonte Koe bestaat dit jaar dertig jaar. Er staan in de loop van het jaar verschillende activiteiten op het programma ter gelegenheid van dit jubileum. Met de opening van de chocolade-automatiek op 22 april aanstaande geeft het sinds 1992 aan de Lange Haven 54 gevestigde familiebedrijf de aftrap voor de feestelijkheden.

Sinds 2020 beschikt De Bonte Koe over de panden aan de Hoogstraat 67 en 69. Deze panden zijn inmiddels verbouwd en verbonden met de panden aan de Lange Haven. De productie vindt nu plaats in de panden aan de Hoogstraat. Het winkelend publiek op de Hoogstraat kan de chocolatiers aan het werk zien.

De loketjes in de muur van het pand aan de Hoogstraat 69 zullen gevuld worden met enkele hardlopers van De Bonte Koe, zoals de bonbons ‘Proosje’ (gevuld met Schiedamse kruidenlikeur en rozijnen) en ‘Steenkooltje’ (gevuld met karamel en amandel) en verschillende chocoladerepen.

De slogan die het bedrijf lanceert in verband met de chocolade-automatiek is: ‘Sinds 1992 paraat, Nu ook tot laat’.

“Ter ere van ons dertigjarige bestaan openen we een automatiek aan de Hoogstraat om ook 's avonds en 's nachts onze trouwe fans te kunnen bedienen. Zo kunnen onze klanten altijd hun favoriete bonbon of reep uit de muur trekken”, zegt chocolatier Connor Klein.

Op vrijdag 22 april 2022 vindt om 17.00 uur de feestelijke opening plaats. Bekende Schiedammer Jack Kerklaan zal dan de officiële opening verrichten. Tijdens de opening krijgen de bezoekers de gelegenheid om onder het genot van een gratis drankje tegen een gereduceerd tarief de automatiek testen.

Over De Bonte Koe
"In 1992 is De Bonte Koe uit liefde voor chocolade ontstaan", zo schrijft het bedrijf. Toen begon de uit Ierland afkomstige Carmel Klein Kelly samen met haar zwager Cees Klein een chocolade-atelier aan de Lange Haven in Schiedam. De tweede generatie, broer en zus Connor en Amy Klein, zet het bedrijf voort. De hoofdvestiging (winkel en productie) is aan de Lange Haven 54 in Schiedam. Het bedrijf heeft een winkel in Rotterdam (Nieuwe Binnenweg 112) en een winkel in Den Haag (Korte Poten 57).

Lees ook ons eerdere artikel:
Hoe zwaar denk je dat dit mega chocolade paasei is?

Afbeelding: impressie van de chocolade-automatiek (bron De Bonte Koe)

 

04-04-2022