Voila Le Blog de Ville

Gepubliceerd op 9 maart 2020 om 16:18

Door stegen, over bruggen, nieuwe wegen, en daarbij kwam ze van alles tegen!

Voor het eerst had ze haar winkel aan de Hoogstraat Schiedam dagelijks geopend tussen 17.00 en 19.00 uur en met succes. Veel mensen kwamen uit het werk nog eventjes lekker shoppen. En op de zaterdag was het supergezellig. Iedereen die doordeweeks niet kon, kwam dus op Zaterdag is voor Shopping.

 

Nu had ze overdag haar handen vrij en gelegenheid weer een Movielicious, en wat andere uitstapjes te organiseren. Nee, ze spreekt eigenlijk niet over uitstapjes. Zij spreekt over Escapades. En hiervoor legt zij contacten en doet dit alles per fiets, door stegen, overbruggen op zoek naar nieuwe wegen En die vond ze.

 

De hele week deed ze haar boodschappen bij de kleine ondernemer. En deze week voegde ze er weer eentje toe aan haar favorieten. Ze fietste vrijdag over de markt, zag een kraam met kaas. Maar, bedacht hoe lullig dit eigenlijk moest zijn voor de plaatselijke kaaswinkel  zo'n kraam vlak voor je deur? Ze besloot deze keer toch te kiezen om hier dan maar eens naar binnen te gaan. Ze vroeg om gesneden kaas, om er vervolgens achter te komen dat je hier kaas koopt aan een stuk. Deze kaas snij je zelf, zodat er niet allemaal van die plastic velletjes tussen hoeven. Jaren geleden was het dat ze een kaasschaaf in haar hand had gehad.


De kaasschaaf leek zeker gebruikt in haar leven, maar daarbij ging het niet om de kaas.

Ze liet de kaas vol gaten in haar tas glijden en was blij met deze ontdekking. En fietste verder. Deze keer naar de
Nieuwe Binnenweg en kocht twee prachtige bloemen voor haar woonkamer bij Niche Flowershop, de ranonkel en de anthurium. Elk in een eigen vaasje geven ze haar een echt Vintage gevoel. Ze hoefde zich niet schuldig te voelen, want met grote regelmaat koopt zij haar bloemen bij BonBonFleur in Schiedam

Bij het terug fietsen kwam ze ineens langs een nieuwe gevel van Ruby Lee and the Vintage Factory  Ze kon niet zomaar voorbij fietsen. Ze moest naar binnen. Immers waren Maurien en zij  in dezelfde tijd met hun winkels begonnen. Het was een heerlijke ontmoeting. Zo als vanouds. Het  leek wel gisteren ...die eerste ontmoeting, terwijl ze elkaar zeker twee jaar niet gezien hadden.
En wat een prachtige winkel. Veel chiquer en als haar vorige.  De zachtroze muur met gouden letters herinneren haar de hele
week aan dit fijne moment van elkaar terug zien.

 

Ze was geinspireerd en gemotiveerd.

 

En nu is het alweer maandag en straks, om 17.00 uur zou zij haar deuren weer opengooien en hoopt het plekje te zijn waar mensen fijne momenten kunnen beleven en elkaar herinneringen geven.

 

Overdag blijft ze voorlopig nog even dicht, maar als er geklaagd gaat worden, kan het zijn dat ze nog zwicht en er overdag weer zal zijn. Maar, liever op afspraak dan, zodat ze door kan met de Escapades en haar Vintage- en Citylein! 

 

Ze hoopt dat jij/u reageert. Zodat ze elke dag van u leert....

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.