CHOCOLADE DIP MET AARDBEIEN - DIT DOE JE SAMEN ...

Nodig: 20 aardbeien - 1,5 dl room - 100 gram chocolade

  • Breng de room aan de kook
  • Voeg (van het vuur) chocolade toe en laat even rusten
  • Roer goed door elkaar
  • Prik de aardbeien op halflange spiesjes
  • Giet lauwwarme chocolade in een schaaltje
  • Dip de aarbeiden één voor één in de chocolade en geef ze elkaar ...

GIROLLES

Dat ik van lekker eten hou, wisten jullie natuurlijk al door het  "over mij" verhaal. En het allerliefste doe ik dat buiten de deur. Maar, ook thuis probeer ik er het allermooiste feestje van te maken en de tong te strelen,

Nooit kan ik het nalaten ergens weer een tot de verbeelding sprekend kookboek mee te nemen. Naast de enorme rij die er al staat, kwam ik op de tweedehands afdeling bij boekhandel Paagman in Den Haag en vond ik het boek van Maurice Joyant, de Kunst van het koken en vond daarin prachtige tongstrelende recepten.

 

De 1e pagina gaat over Gastronomie in de Belle Epoque. Je begrijpt dat dat me zeer aanspreekt. Ik vertel je later meer over hem, maar ik zal alvast een 1e recept snel te bereiden recept met je delen.

 

Girolles: 2 bakjes cantharellen - 2 tenen knoflook - bosje peterselie - 1 el roomboter

Neem cantharellen, maak ze zorgvuldig schoon en doe ze in gezouten water. Laat het vocht volledig inkoken. Voeg boter, knoflook gehakte peterselie en peper toe. Et Voila! Lekker bij een omelet.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.