Voilà, Le blog de Ville

Gepubliceerd op 21 februari 2020 om 10:47

Ze ziet, net als de Franse Vrouw schoonheid als iets waar je aan moet werken. Gezonde voeding, beweging, kleding, verzorging, het vraagt aandacht om schoonheid te creëren. Et Voila ...

Midden in het Centrum van het Pittoreske Schiedam woont, werkt, en schrijft ze ...geschiedenis.


De tafel waaraan ze zit is antiek, haar laptop uit het jaar o, het papier vergeeld, haar pen bijna leeg en vintage haar bril. Aandacht geven aan alles in het leven, om schoonheid te creëren, dat is wat ze wil. Daarvoor doet ze altijd haar eigen zin, dwars tegen alle regels in. 

Ze neemt een voorbeeld aan de Franse vrouw. Zij ziet schoonheid als iets waar je aan moet werken. Gezonde voeding, beweging, kleding, verzorging, oog voor detail het vraagt aandacht om schoonheid te creëren en te waarderen. Wat daarvoor nodig is, is tijd.  


Weloverwogen sluit ze haar Parfumerie overdag. Ze gaat exclusief open voor haar doelgroep tussen 17.00 en 19.00 uur van maandag tot en met vrijdag en op zaterdag en de 1e zondag van de maand. En, vanzelfsprekend ook op afspraak.

 

In haar eeuwige zoektocht naar innerlijke schoonheid vindt ze nu de rust en ruimte om die in haar omgeving te zoeken. Het wonen in een Centrum biedt zoveel voordelen. Alles is binnen handbereik en een auto niet nodig.  Ze pakt haar ecologische boodschappen net en wandelt uit gewoonte naar de supermarkt met een veel te zware vuilniszak op haar schouders. Zoveel plastic en ander restafval van één persoon. Dat moet toch anders kunnen bedacht ze. 


Ze besloot de supermarkt voor gezien te houden en eens door te lopen (zomaar 10 min beweging en frisse lucht gehad). Als eerste passeert ze de visboer R. Bijl. waar ze langzaam aan een band mee opbouwt.  Doe mij maar de Wilde Zalm, 1 plakje, Vanzelfsprekend komt dit weer in een plastic doosje. Ze vraagt hem of ze voortaan een eigen bakje mee mag nemen. Deal! Dat scheelt alvast weer wat plastic. En verrassend genoeg lag de prijs hiervan lager als het pakje in de supermarkt waar altijd teveel voor haar alleen op het schaaltje ligt.


Dan komt ze terecht bij Natuurlijk Gezond. Ellen is blij haar eindelijk weer eens te zien. Ze vraagt altijd hoe het met haar gaat en is oprecht geïnteresseerd. Dus, vol aandacht. En, alles wat aandacht krijgt gaat groeien en bloeien. Een fijn plekje. Doe mij maar 6 champignons, dat geeft nog enigszins een goed gevoel wanneer ze denkt aan de supermarkt spinazie in plastic zak. Als ze die spinazie nou de volgende keer ook eens gewoon los koopt? Ook dat scheelt weer plastic.

 

Het wordt spinazie met champignons en wilde zalm. Nu nog yoghurt voor de ochtend erna. Ellen komt met een pot aanzetten. "Deze moet wel terug hoor, want er zit 0,45 cent statiegeld op". Statiegeld? Zou iedereen wel weten wat dat is? En zouden mensen weten dat er gezondheidsrisico's kunnen zijn bij voeding verpakt in plastic? Ach het geeft haar hoe dan ook een goed gevoel mensen die hun eigen geld proberen te verdienen te steunen door bij ze te kopen.

Met een goed gevoel wandelt ze terug langs Het Oude Weeshuis.  Is dit schoonheid? Ze heeft nu zo'n zin zich straks lekker op te tutten en om 17.00 uur open te gaan. Het is niet altijd makkelijk, het vergt veel offers en doorzetting, maar ...

Toch heeft ze het mooiste werk van de wereld! Of eigenlijk mag je het geen werk noemen. Het is haar Mode de Vie.

 

Tot volgende week. Tenminste als jij/u dat wilt? Laat het eens horen, reageer onderstaand. 

 

#ecochique #schoonheid #aandacht #maginjelevennietontbreken #eigenheid #vintageleins #sdam #vanity #parfumerie #poederendons

 

Reactie plaatsen

Reacties

marja
4 jaar geleden

zo uit het leven gegrepen, leuk

Ria van Kleeff
4 jaar geleden

En zo is het goed. Op naar een betere wereld, kleiner en, zo veel mogelijk, zonder plastic!

Boukje de Haas
4 jaar geleden

Très bien, ce morceau, merci!

Kate Braak
4 jaar geleden

Leuk epistel, Marjolein! Schenk aandacht aan je omgeving en je komt zoveel leuke en interessante mensen tegen! ❤️